UNA KOP Kragujevac

geotermalne sonde kragujevac

geotermalne sonde kragujevac

22+ godine iskustva
crveno bela platforma za busenje bunara

BUŠENJE DUBINSKIH BUNARA

una kop

Firma UNA KOP ,sa uspehom posluje od 2000-te godine. Nalazimo se u Kragujevcu,naša osnovna delatnost je bušenje dubinskih bunara kao i geotermalnih sondi.Sa preko 22 godine iskustva ,firma smo koja je svojim radom i mnogobrojnim klijentima obezbedila sebi marketing . Što se tiče dubinskog bušenja bunara poznati smo u Kragujevcu i čitavoj Srbiji. Raspolažemo majstorima sa dugogodišnjim iskustvom što je garant da će Vaš posao biti obavljen kvalitetno i korektno .Uz pomoć našeg stručnog tima, koji su obučeni za svaki posao oko bunara, u mogućnosti smo da odgovorimo na svaki izazov, čak i najkomplikovaniji zahtev vezan za bušenje bunara.

geotermalne sonde kragujevac

Lorem ipsum dolor sit amet. Est modi commodi et nobis saepe qui obcaecati obcaecati. Est recusandae enim eum aperiam distinctio sed fugiat exercitationem aut dolor eaque a delectus cupiditate hic officiis similique.

geotermalne sonde kragujevac

Sit perferendis omnis est aliquam consequatur non officiis molestiae.

geotermalne sonde kragujevac

Geotermalne sonde su sistem cevi postavljenih u zemljište u svojstvu izmenjivača toplote koji obezbeđuje neophodan izvor energije za toplotnu pumpu. Geotermalne sonde su dugotrajan, pouzdan i ekološki najprihvatljiviji način eksploatisanja geotermalne energije. Stepen iskorišćenja je skoro isti kao kod sistema koji koriste podzemne vode (bunare) kao izvor energije.

Sa aspekta očuvanja životne sredine geotermalne sonde predstavljaju izuzetno „čist” način prikupljanja energije iz čovekove okoline.

U zavisnosi od vrste materijala od kojeg se izrađuju njihov radni vek meri se u decenijama ili čak vekovima. Jednom instalirane, omogućiće vama ali i vašim potomcima čistu, jeftinu i neograničenu energiju koja se može koristiti za grejanje i za hlađenje.

UNA KOP Kragujevac

geotermalne sonde

U praksi su najzastupljenija ovi tipovi geotermalnih sondi:

Dubinske geotermalne sonde

Kod dubinskih geotermalnih sondi temperatura tla na dubinama većim od 10 metara je konstantna tokom cele godine što obezbeđuje stalan i ujednačen izvor energije. Sondu predstavlja par cevi kroz koje protiče tečnost i preuzima energiju od okolnog zemljišta.

Površinske geotermalne sonde

se koriste u slučajevima kada nema podzemnih voda ili su lošeg kvaliteta, kada ne postoji mogućnost bušenja dubinskih geotermalnih sondi itd. Sistem se postavlja tako što se iskopa jama određenih dimenzija, zavisno od potrebne snage, dubine od 1 do 2 metra. Na dno jame postavlja se izmenjivač u vidu „cevne zmije”. Sistem cevi je zatvorenog tipa i na njegovom kraju se nalazi toplotna pumpa koja preuzima prikupljenu energiju.